Google testează crearea unui serviciu de alocare de domenii

Corporația multinațională Google a dezvăluit planurile pentru crearea propriului domeniu de servicii de înregistrare de nume, aceasta testând un serviciu comercial care va permite consumatorilor să caute, să găsească, să cumpere și să transfere numele domeniilor pentru afacerile lor, informează BBC.

Un număr tot mai mare de firme sunt în căutarea de a-și configura prezența on-line, stimulând cererea pentru nume de domenii.

Mutarea făcută de Google pe piață, vine în contextul în care GoDaddy, una dintre cele mai mari firme de înregistrare de nume de domenii din lume, încearcă să strângă 100 milioane dolari prin intermediul unei vânzari de acțiuni.

Potrivit datelor oficiale, GoDaddy a avut în administrare la finele anului trecut 57 de milioane de domenii și a generat venituri de 1,1 miliarde de dolari.

Keith Timimi, președintele VML Qais, o agenție de servicii de marketing digital, citat de BBC, a spus că au existat întotdeauna zvonuri în industrie că Google a fost și un înregistrator de nume de domeniu, cu toate ca activitatea sa principală, pentru care este cunoscut, a constat în combaterea spam web-lui și în furnizarea de căutări „mai curate”.

Google a precizat că a stabilit împreună cu patru firme care se specializaseră în construirea de site-uri — Squarespace, Wix, Weebly și Shopify — să ajute companiile pentru a-și crea propriile site-uri.

Google lucrează, de asemenea, la furnizarea de servicii de găzduire a unei serii de furnizori, precum și la suportul de management al domeniului.

Timimi a avertizat că Google, unul dintre cele mai populare motoare de căutare online din lume, va produce îngrijorare în cazul în care va utiliza aceste date pentru promovarea serviciilor sale într-o măsură mai mare decât alte altor companii.

Sursa: Agerpres