Instalare WordPress – Tutorial

Înainte de a începe instalarea propriu-zisă îți recomand să vezi dacă hostingul tău are cerințele minime necesare pentru instalarea CMS-ului (content management system). Cerințele minime de funcționare le poți găsi aici: https://wordpress.org/about/requirements/.

Acum să trecem la instalarea propriu-zisă.

Metoda 1

Dacă ai cPanel, probabil că ai și Softaculous undeva jos. Dai click pe wordpress și urmezi instrucțiunile. 🙂

softaculous

Metoda 2

– Descarcă arhiva cu ultima versiune de wordpress de pe www.wordpress.org

– Încarcă arhiva prin FTP (poți folosi Total Commander, FileZilla, etc.) sau File Manager din cPanel și dezarhivează fișierele
Notă: Poți extrage arhiva în calculator și ulterior să încarci fișierele, dacă ți se pare mai ușor

– Acum este timpul sa creăm și să configurăm baza de date
În cPanel click pe MySQL Databases – Create a New Database. După aceea mai jos este Add a New User. La final, mai jos, este Add a User to a Database. Aici selectezi baza de date creată, utilizatorul nou creat și click pe Add. Selectezi ALL PRIVILEGES și click pe Make Changes.

mysql-users

– Intră pe site-ul tău

– Ar trebui să-ți apară imaginea de mai jos. Selectezi limba ți treci la pasul următor unde trebuie să completezi formularul cu datele create mai sus.

wp1

– Dacă dintr-un motiv oarecare asta nu merge, nu te îngrijora. Nu merge pe toate serverele de găzduire web. Deschide wp-config-sample.php cu un editor de text (de ex Notepad, Notepad ++) și completează detaliile conectării la baza ta de date.
Salvează fișierul cu numele wp-config.php și înacrcă-l pe server.

– Introdu numele site-ului tău, numele de utilizator și parola.

– Gata! WordPress-ul este instalat. 🙂

Dacă vrei să scapi de această problemă, ne poți contacta și putem instala noi WordPress-ul pentru tine. Avem multă experiență.